Je mond afplakken tijdens het slapen en sporten, waarom zou je dit doen?
Het slapen met een pleister op je mond of je mond tapen tijdens het sporten kan veel gezondheidsvoordelen opleveren. Een goede nachtrust is essentieel voor een optimale gezondheid en welzijn. Een gezonde ademhaling is essentieel voor je uithoudingsvermogen en sportprestaties.

De Schoonheid van het Achterblijven: Waarom Langzaam Zijn in het Wielrennen er Niet Toe Doet
In het bruisende peloton van het wielrennen draait alles om snelheid, competitie en het behalen van de beste resultaten. Het is een wereld waarin alleen de sterksten kunnen overleven, en waar het vermogen om mee te kunnen komen van cruciaal belang is. Maar wat als je jezelf keer op keer merkt achterblijvend, niet in staat om het tempo bij te houden en de verwachtingen waar te maken?

Opzien tegen een beklimming op de racefiets: "Een persoonlijke strijd op twee wielen"
Als fervente wielrenner ken je het gevoel vast wel. Je hebt een mooie route gepland, het weer lijkt perfect, maar er is één obstakel dat je nerveus maakt: een steile beklimming. Of het nu een beruchte bergpas is of gewoon een flinke heuvel, soms zien we op tegen die uitdaging op twee wielen. Laten we eens kijken naar de herkenbare emoties en gedachten die door ons hoofd spoken wanneer we geconfronteerd worden met deze beproeving. Lees verder........

De beste tips voor klimmen en afdalen op de racefiets
De beste tips van Mindful Cycling Nederland voor klimmen en afdalen op de racefiets. Lees hier het blog en schrijf je in voor de klim en daal clinic op 1 juli 2023.

De nadelen van Strava
Wielrennen is een sport die veel gezondheidsvoordelen biedt. Het verbrandt calorieën, verbetert de cardiovasculaire gezondheid, versterkt de spieren en kan helpen bij stressvermindering. Echter, wanneer je tijdens het wielrennen alleen maar bezig bent met prestatie en je persoonlijke records op Strava kan dit leiden tot een aantal gezondheidsrisico's.

Ontdek de voordelen van mindful cycling - Geïnspireerd door Albert Einstein
Door mindful te fietsen, kun je niet alleen fysieke voordelen ervaren, maar ook je geestelijke gezondheid verbeteren. Het kan je helpen om je stress te verminderen, je concentratie te verbeteren en je meer verbonden te voelen met de wereld om je heen. Dus, waar wacht je nog op? Stap op je mountainbike, racefiets of gravelbike, geniet van de rit en vind de vreugde in het moment. Want zoals Albert Einstein zei: "Het leven is als fietsen. Om je evenwicht te bewaren, moet je blijven bewegen."

9 motivatie tips om te blijven fietsen in de winter
Vind je het lastig om in de winter op de fiets te stappen? Lees dan deze 10 motivatie tips om te blijven mountainbiken in de winter.

10 tips om te starten met wielrennen
Wil jij starten met wielrennen. Lees dan dit blog van Mindful Cycling met 10 tips om te starten met wielrennen.

3 tips om ontspannen te fietsen
Ik fiets al jaren, maar eigenlijk was ik nooit tevreden met mijn fietsrondes. Ik had te zware benen, mijn gemiddelde snelheid was niet hoog genoeg of ik had onvoldoende tijd om ver genoeg te kunnen fietsen. Zo was er altijd wel een gedachte die mij belemmerde om volledig te genieten van het fietsen... Lees meer!

Ebook Mindful Cycling
Download nu Gratis het Mindful Cycling Ebook.Het Ebook geeft je diverse tips waardoor je energie niveau omhoog kan gaan. Geschikt voor iedere fietser :-)

Meer weergeven