Ons team

Mindful Cycling is onderdeel van Mindful Run Nederland.

 

De Mindful Cycling Methode is ontwikkeld door Martijn Mensink en Dianne Schutmaat, eigenaren van Mindful Cycling,  Mindful Run, Mindfulrun4Kids, de PowerWalk Club en MROI opleidingen en trainingen. De Methode is in eerste instantie toegepast op hardlopen (Mindful Run Methode - MR Methode). Na het grote succes hiervan is het idee ontstaan om deze methode tevens tijdens het wielrennen en mountainbiken toe te passen. Ook bij de fietsers is veel vraag naar het toepassen van de technieken, waardoor de clinics al snel vol zaten. Vanaf november 2017 zijn er in Nederland meerdere Mindful Cycling Instructeurs actief die de 5-weekse cursussen en clinics verzorgen. 

Wie zijn wij:

Dianne Schutmaat

Eigenaar Mindful Cycling Nederland, Mindful Run® Nederland, MROI opleidingen, Mindful Run 4 Kids en de PowerWalk Club. 

 

Mijn hele leven heb ik in de wereld van gezondheid en vitaliteit gewerkt. Ik ben begonnen met lesgeven binnen fitnesscentra en na mijn opleiding HBO Communicatie doorgegroeid naar diverse managersfunctie in het bedrijfsleven. Voordat ik mede eigenaar werd was ik adviseur op het werkterrein van Duurzame Inzetbaarheid.

 

Toen viel na de tweede zwangerschap mijn leven in duigen. Onze dochter bleek een zeer zeldzame chromosoomafwijking te hebben. Ik moest stoppen met werken doordat ons leven zich vooral in het ziekenhuis afspeelde en om mijzelf opnieuw terug vinden. Dit heeft mij uiteindelijk zoveel gebracht in mijn eigen persoonlijk ontwikkelingsproces dat ik nu kan doen waar ik voor sta. En dat is vooral werken vanuit mijn hart en passie. Mensen meenemen in dat persoonlijke proces om jezelf weer te vinden en van daaruit te leven. Het sporten, wat ik heel veel deed, heeft voor mij nu een andere dimensie. Ik heb zelf zoveel aan de technieken gehad die voorbij komen in onze methode, dat ik deze graag met anderen wil delen, zodat iedereen hier op zijn/haar eigen manier iets mee kan. Want mijn proces is niet jouw proces, maar stiekem zijn we allemaal een beetje hetzelfde en lopen we veelal tegen dezelfde strubbelingen aan in het leven. Daarom is het zo fantastisch om te kunnen doen. Mensen meenemen op de weg van je hoofd naar je hart via ademhaling en bewegen. 

Martijn Mensink

Eigenaar Mindful Cycling Nederland, Mindful Run® Nederland, MROI opleidingen, Mindful Run 4 Kids en de PowerWalk Club. 

 

Martijn Mensink begon in 2014 als zzp'er met Mindful Run. Inmiddels werken in Nederland en België ruim 300 instructeurs, die de methode toepassen. Daarnaast zijn er nog eens 200 wandelcoaches die dat doen en in totaal hebben ruim 1500 mensen deelgenomen aan onze opleidingen.

 

De explosieve groei is bij de Kamer van Koophandel (KvK) niet onopgemerkt gebleven. Volgens de organisatie, die de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven behartigt, behoort Mindful Run nu tot de 100 meest innovatieve bedrijven van het land. ,,Terecht'', zegt Mensink lachend. Tegelijkertijd is hij bloedserieus. Hij is de eerste in Nederland die mindfulness, ademhalingstechnieken en bewegen heeft samengevoegd. Zijn methode brengt hij over op zelfstandige professionals, die de stof binnen vijf weken doorgeven aan cursisten. ,,Wanneer je op een juiste manier met je ademhaling omgaat, breng je het hoofd en het lijf tot rust' Martijn is founder en eigenaar van Mindful Run, Mindful Walk, Mindful Cyling, Mindful Run 4 kids, de PowerWalk Club en MROI opleidingen en trainingen.