Ons team

Mindful Cycling is onderdeel van Mindful Run.

 

De Mindful Cycling Methode is ontwikkeld door Martijn Mensink, eigenaar van Mindful Run. De Methode is in eerste instantie toegepast op hardlopen (Mindful Run Methode - MFR-Methode). Na het grote succes hiervan is het idee ontstaan om deze methode tevens tijdens het wielrennen en mountainbiken toe te passen. Ook bij de fietsers is veel vraag naar het toepassen van de technieken, waardoor de clinics al snel vol zaten. Vanaf november 2017 zijn er in Nederland meerdere Mindful Cycling Instructeurs actief die de 5-weekse cursussen en clinics verzorgen. 


Wie zijn wij:

Dianne Schutmaat,

Mede eigenaar Mindful Run Nederland en Mindful Cycling Nederland. 

 

Mijn hele leven heb ik in de wereld van gezondheid en vitaliteit gewerkt. Ik ben begonnen met lesgeven binnen fitnesscentra en na mijn opleiding HBO Communicatie doorgegroeid naar diverse managersfunctie in het bedrijfsleven. Voordat ik mede eigenaar van Mindful Run en Mindful Cycling werd was ik adviseur op het werkterrein van Duurzame Inzetbaarheid. Toen viel na de tweede zwangerschap mijn leven in duigen. Onze dochter bleek een zeer zeldzame chromosoomafwijking te hebben. Ik moest stoppen met werken doordat ons leven zich vooral in het ziekenhuis afspeelde en om mijzelf opnieuw terug vinden. Dit heeft mij uiteindelijk zoveel gebracht in mijn eigen persoonlijk ontwikkelingsproces dat ik nu kan doen waar ik voor sta. En dat is vooral werken vanuit mijn hart en passie. Mensen meenemen in dat persoonlijke proces om jezelf weer te vinden en van daaruit te leven. Het sporten, wat ik heel veel deed, heeft voor mij nu een andere dimensie. Ik heb zelf zoveel aan de technieken gehad die voorbij komen in onze methode, dat ik deze graag met anderen wil delen, zodat iedereen hier op zijn/haar eigen manier iets mee kan. Want mijn proces is niet jouw proces, maar stiekem zijn we allemaal een beetje hetzelfde en lopen we veelal tegen dezelfde strubbelingen aan in het leven. Daarom is het zo fantastisch om te kunnen doen. Mensen meenemen op de weg van je hoofd naar je hart via ademhaling en bewegen.

 

Marieke van Altena,

Master Instructor en Manager Mindful Cycling Nederland

Eigenaar Outside is Free en Mindful Run instructeur.

 

 

Mijn naam is Marieke van Altena en ik heet je van harte welkom op de site van Mindful Cycling. Misschien ben je surfend zonder doel hier terecht gekomen. Misschien via een tip of een doorverwijzing, anyway.. Ik ben 42 jaar, heb een mooi gezin en kan inmiddels volmondig zeggen dat ik “tevreden” ben. Tevreden met wat het leven geeft en dat is niet altijd zo geweest. Sport is altijd van belang geweest en pas echt sinds de laatste tien jaar. Met sport kan ik loslaten, relativeren, opladen of juist afreageren.

 

Wielrennen en (hard)lopen zijn echt mijn passie. De eenvoud, je schoenen of je fiets pakken en gaan! Dat maakt ook dat iedereen het kan, op elk niveau. Het maakt je los van je dagelijkse beslommeringen. Deze passie voor het sporten, jezelf mentaal en fysiek beter maken, al is het maar met kleine stapjes, is iets wat me enorm fascineert. 

Of het nou een week fietsen in de bergen is of een ritje met vrienden.. De grootte van dat bewegen is namelijk niet belangrijk. Frisse lucht en wat doen, dat is waardoor je je zo goed gaat voelen! Aangezien we een druk gezin hebben, eigen onderneming hebben en net zoals iedereen, in een wereld leven waarin er een overvloed aan impulsen en verwachtingen is, heb ik die uitlaatklep echt nodig. Nadat ik de opleiding Mindful Run had gevolgd, viel alles op zijn plek, alleen wilde ik dit zo graag ook op de fiets doen. Tegenwoordig zijn veel mensen de balans kwijt tussen werk en privé. In deze maatschappij moeten er veel ballen in de lucht worden gehouden. Mindful Cycling leert je hoe je volop van het fietsen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en sporten in het ‘hier en nu’, weer alles in balans zien.  Laatst vroeg iemand nog wat mijn missie is. Als ik toch maar 10% van mijn energie en passie kan afwrijven op jou, dan is mijn missie geslaagd… 


Mindful Run Nederland / Mindful Cycling Nederland

Martijn Mensink en Dianne Schutmaat

Cornelis Koningstraat 5B

6862 CK  Oosterbeek

tel. 06 48796219

 

email. info@mindfulcycling.nl