One Day Cycling en Yoga Retreat Arnhem

Deze retreat is geschikt voor wielrenners (gravelbike kan ook)

Hou jij van wielrennen en ben je toe aan een moment voor jezelf en wil je jezelf eens op de eerste plaats zetten? Doe dan mee met onze Mindful Cycling en yoga retreat, waar we zowel je fysieke als mentale welzijn centraal stellen. Hierdoor verminder je stress, vergroot je zelfbewustzijn en werk je aan een gezonder lichaam.

We beginnen de dag met een verkwikkende yogales om het fysieke lichaam te activeren. Daarna fietsen we een prachtige route. Tijdens het fietsen gaat het niet om de snelheid, maar om het beleven van de omgeving en aanwezig te zijn in het 'hier en nu'. Ondertussen geef ik je tips en oefeningen mee hoe je meer in het huidige moment aanwezig kunt zijn.

Tussendoor gaan we op een heerlijke plek gezond lunchen en daarna fietsen we nog via een mooie route terug naar de startlocatie. Geleidelijk aan verschuiven we naar het mentale aspect, waarbij we in een fijne ruimte of buiten een Yin Yoga les beoefenen en we sluiten af met een fijne klankschaalsessie.

Tijdens de hele dag bespreken we uitgebreid de voordelen van mindfulness en hoe je dit kunt integreren in je dagelijks leven. Zo ontwikkel je dagelijkse rituelen die bijdragen aan zowel fysieke als mentale balans.

Door diverse oefeningen leer je controle te krijgen over je leven en prioriteiten te stellen, wat leidt tot een afname van stress. Je herontdekt het vermogen om bewust te voelen, iets wat vaak verloren gaat in de constante drukte van het leven. Veelvoorkomende vragen als 'Hoe voel ik me?', 'Wat wil ik echt?' en 'Wat vind ik belangrijk?' komen aan bod en helpen je op weg naar een leven in balans.

Dianne Schutmaat

Dianne Schutmaat is eigenaresse van Mindful Cycling Nederland. Gedurende vele jaren heeft Dianne vol enthousiasme sportlessen begeleid, waarbij ze haar liefde voor beweging en gezondheid met anderen deelt. Als ervaren wandelcoach en Mindful Cycling coach heeft ze talloze individuen geholpen hun persoonlijke doelen te bereiken, hen begeleidend op hun reis naar meer balans zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

 

Naast Mindful Cycling heeft Dianne haar expertise uitgebreid als Yin yoga docent. 

Elise Hazelaar

Elise Hazelaar, woonachtig in Oosterbeek, is een adviseur gespecialiseerd in klantbeleving. Na haar kennismaking met yoga tijdens haar zwangerschap, vond ze haar passie in Dru yoga, waarbij ze in 2019 begon met lesgeven na het voltooien van een docentenopleiding. Haar focus ligt op persoonlijke ontwikkeling en het vinden van balans tussen werk en rust, waarbij yoga haar de nodige innerlijke kracht en momenten van stilte biedt. 

 

Naast Dru yoga heeft Elise haar expertise uitgebreid met het begeleiden van klankschaalmeditaties. We beginnen de dag om 10:00 uur en eindigen om 17:00 uur. Het programma ziet er als volgt uit:

  • Inloop vanaf 9.30 uur;
  • Om 10.00 uur starten we de dag met een kop koffie/thee met een gezonde snack en kennismaking met Dianne en elkaar;
  • Daarna starten we buiten met een fijne meditatie en yoga flow die heel fijn aansluit bij de fietshouding;
  • We stappen op de fiets en genieten van een prachtige fietsroute door de mooie omgeving van de Veluwe. Tijdens de route doen we diverse oefeningen om jou meer in het moment te laten zijn;
  • Halverwege staat een gezonde lunch op jullie te wachten bij een fijn en gezellig fietscafé op de route;
  • Vervolgens fietsen we nog een korte route richting de startlocatie;
  • Aangekomen op de startlocatie is er koffie/thee/gezonde snack;
  • Voldaan van het fietsen gaan we een fijne les doen met Yin yoga houdingen;
  • We sluiten de dag af met een klankschaalsessie met Elise Hazelaar.

Direct een plek boeken?

Data: Zaterdag 24 augustus

Locatie: Zijpendaalseweg 91 in Arnhem

Tijd: 10.00 uur - 17.00 uur

Prijs: €149,-- 

Maximaal 8 deelnemers

Geschikt voor: iedereen met een racefiets (of gravelbike). We fietsen op de weg.

 

Boek je voor voor 1 juli, dan krijg je een wielershirtje gratis. Geef je maat door onder het kopje 'Bericht' in het inschrijfformulier.

 

Inschrijfformulier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.