Reviews Mindful Cycling cursus en -clinics

Commentaren: 23 (Discussie gesloten)
 • #23

  Nathalie (vrijdag, 05 mei 2023 12:01)

  Ik heb de cursus mindfulcycling gevolgd bij Camiel Vrancken.
  Ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten, maar ben blij verrast met wat ik bij hem heb geleerd.
  Ik ga er zeker nog verder mee aan de slag.
  Ook zal ik de cursus zeker aanbevelen bij vrienden.
  Camiel bedankt t was een top cursus. Veel fietsplezier.
  Groetjes Nathalie.

 • #22

  Linda (maandag, 24 april 2023 11:19)

  De 5-weekse mindfull cycling cursus gehad onder leiding van Dianne. Wat een leuke cursus is dit waar het vooral draait om ontspannen op de fiets zitten, rustig ademhalen en vooral: genieten van de omgeving en het lekker bezig zijn in de natuur. Daarnaast krijg je uiteraard ook een stukje fietstechniek en heeft het mij meer zelfvertrouwen gegeven als beginnend mountainbiker.
  Een absolute aanrader!

 • #21

  Anne (vrijdag, 16 december 2022 10:19)

  Het was een superleuke cursus waarin ik veel heb geleerd over ademhaling en daarbij met zelfvertrouwen te fietsen! Ik raad iedereen aan om een keer de cursus te volgen.

 • #20

  Marije (zondag, 11 december 2022 14:46)

  Een cursus boordevol mooie oefeningen. Rianne is een fijne instructeur, die ook haar eigen ervaringen deelt en een duidelijke visie heeft waarom ze dit doet. Daarnaast geeft ze tussen de oefeningen door ook nog persoonlijke tips. (Mindful cycling Utrecht, Rianne Huurnink)

 • #19

  Tim (vrijdag, 09 december 2022 14:11)

  Ik heb met veel plezier meegedaan aan cursus met Rianne in Utrecht. Leuk om te doen, fijne begripvolle trainer en echt zinvolle lessen om ook eens met andere insteek op de fiets te stappen; een insteek waarvan ik nu al merk dat het mij goed doet.

 • #18

  Nicole (zondag, 27 november 2022 11:52)

  De combinatie van mindfulness, ademhaling, bewegen en lekker buiten zijn heeft mij veel ontspannen fietstochtjes opgeleverd. Door de oefeningen dagelijks toe te passen ervaarde ik duidelijk meer rust en minder stress in het dagelijks leven. Ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen om aan deze cursus deel te nemen. Fijne instructeur die weet waar hij het over heeft.

 • #17

  Jelle Gootjes (dinsdag, 15 november 2022 08:34)

  Afgelopen zomer de mindful cycling cursus op de MTB gedaan, met als instructeur Camiel Vranken. Dit was een ontzettend toffe, en vooral leerzame ervaring. Doordat de focus ligt op ademhaling in combinatie met techniek, merk ik dat ik er echt beter door ben gaan fietsen. Vooral mijn uithoudingsvermogen is door de neusademhaling in een stroomversnelling gekomen. En ik ben zekerder geworden in de scherpe bochten doordat hij me daar wat handvaten voor heeft meegegeven. Ik kan de cursus iedereen aanraden die meer ontspannen en meer zelfverzekerd op de fiets wil zitten! Ik ben ook aan het denken om de cursus nog eens te doen, maar dan op de racefiets.

 • #16

  Els (woensdag, 09 november 2022 10:53)

  Ik ben vijf ochtenden op pad geweest met Janke Versteeg om kennis te maken met mindful cycling. Het bewust oefenen om in het Hier en Nu te zijn en de neusademhaling hebben wij meer gebracht dan alleen relaxter fietsen. Ook daarbuiten merk ik dat ik rustiger ben en meer geniet van alles om me heen. Deze cursus is echt een aanrader voor iedereen die meer rust en ruimte in zijn hoofd wil. Janke, nogmaals hartelijk dank voor je inzet en fijne begeleiding.

 • #15

  Sylvia (donderdag, 14 juli 2022 14:06)

  Deze derde keer de mountainbike cursus gedaan. Mijn zelfvertrouwen op de fiets is zeker gegroeid, ik had (nu) de ruimte om te werken aan mijn fietstechniek én de lol in het fietsen is nog groter geworden. Kortom voor een beginnend fietser weer top cursussen gehad. Nu kijk ik uit naar een (vervolg) cursus of de volgende clinic. Zin in!

  Dianne weet een super goede, gezellige en professionele sfeer te creëren en daarin iedereen de ruimte te geven die hij/zij nodig heeft.

  Top gedaan weer. Super bedankt en tot de volgende keer.

 • #14

  Riny Jansen (woensdag, 13 juli 2022 20:19)

  Cursus (Verzorgd door Dianne Schutmaat (top instructrice!!) met fijn en zelfbewuste medecursisten maakt al dat je relaxed en ontspannen wordt. Programma op deze manier zeker 2 x per jaar een aanrader!�

 • #13

  Marjolein Bakker (vrijdag, 08 juli 2022 12:57)

  Interessante, leerzame en leuke mindfull cycling lessen gehad op de mountainbike en racefiets. Gegeven door Anita Veldt. Ademhaling en bewustwording van jezelf in combinatie met de natuur staan centraal.
  Jammer dat er verder naast mij geen animo was voor het volgen van de cursus. Een aanrader om de 5-daagse cursus van 1,5u per les te volgen en leuk om het met een groepje te doen.

 • #12

  Gerald (zondag, 28 november 2021 21:08)

  We hebben een geweldige ervaring gehad met mindful cycling met Roelien. De persoonlijke aandacht heeft ons geholpen om om meer in het moment te zijn en meer bewust te genieten van de natuur tijdens het fietsen. Top!

 • #11

  Sylvia (donderdag, 04 november 2021 14:14)

  Wat een mooie gelegenheid om (weer) bezig te gaan met Mindfulness. Sinds Corona de wielrenfiets én mountainbike ontdekt. Ik was niet zeker over mijn vaardigheden en technische kennis, dit maakte me vooral bij het mountainbiken angstig, terwijl ik best een durfal kan zijn. Dianne heeft me met haar enthousiasme en professionele tips een rugzak meegegeven waar ik verder mee kan. Tevens heb ik de lol van het fietsen teruggevonden, het mag ook gewoon leuk zijn! Zonder de gemiddelde (snelle) tijden en het (té enthousiaste) fanatisme. Loslaten van deze gedachten was wederom een eyeopener en een bevrijding. De neusademhaling pas ik na deze cursus vaker toe, het geeft me een rustiger gevoel. Kortom deze cursus paste perfect bij mij en waar ik behoeft aan had/heb.

 • #10

  Camiel (vrijdag, 29 oktober 2021 10:18)

  Dianne heeft me met haar enthousiasme en aanstekelijkheid tijdens de cursus mindful cycling aangenaam verrast. Datgene waar ik al een tijdje naar op zoek was (en ik fiets al een hele tijd) heb ik terug gevonden. Ik kan eindelijk weer ontspannen en genieten op de fiets. De aangereikte tools tijdens de cursus die overigens niet alleen tijdens het fietsen toe te passen zijn, zal ik zeker veelvuldig gaan gebruiken in de toekomst. Ik ben dankbaar dat ik deze bijeenkomsten heb mogen volgen.

 • #9

  Janine (maandag, 05 juli 2021 19:40)


  Al eerder de mindful run cursus gedaan. Dit jaar de wielrenfiets ontdekt dus cursus mindful cycling. Vijf avonden geluk �
  Wat een feestje onder bezielende leiding van Dianne Schutmaat en ook nog leuke fietsmaatjes aan over gehouden.

 • #8

  Michel Crisson (vrijdag, 02 juli 2021 21:42)

  Bij toeval (bestaat dat?) kwam deze cursus op mijn pad. We zijn onder de fijne leiding van Dianne vijf avonden in de natuur aan de slag gegaan met bewust bezig zijn; met fietsen, met ademen, met ons lichaam en de omgeving. Ik heb ervan genoten en de verschillende oefeningen hebben op zowel mentaal, als fysiek vlak een echt bewustwording bewerkstelligd. Dit is een aanrader!

 • #7

  Floor (woensdag, 30 juni 2021 21:14)

  Een super afwisselende cursus van 5 avonden, die steeds te kort bleken. En het hadden er met gemak 10 kunnen zijn. Ondanks dat ik al met een aantal mindful run cursussen heb meegedaan (of juist daardoor), vond ik het een aanvulling op de fiets! Hoe mooi is het dat dit altijd bij mij op mijn pad komt, juist als ik het nodig heb. Dank je Dianne ��

 • #6

  Eva (woensdag, 30 juni 2021 10:59)

  De 5 weekse mindful cycling cursus was een feestje om te doen! Vooral combinatie van fietsen in de natuur en yoga en ademhalingsoefeningen. De opgedane inspiratie en tips kan ik de rest van mijn leven toepassen. Bedankt Dianne voor de goede begeleiding!

 • #5

  Michelle (zaterdag, 26 juni 2021 22:01)

  Door de 5 weekse Mindful Cycling cursus bij Dianne ben ik veel bewuster geworden van mijn ademhaling. Niet alleen tijdens het fietsen, maar ook in het dagelijks leven kan ik de (ademhalings-)oefeningen goed inzetten in verschillende situaties. Dianne heeft met haar enthousiasme laten zien en ervaren hoe fietsen ook mindful kan zijn!

 • #4

  Johan Onnink (woensdag, 03 oktober 2018 07:20)

  Het was gewoon super om te doen. Hopen dat het een vervolg krijgt.
  Ans Baars bedankt voor de wijze waarop jij de cursus hebt overgebracht.

 • #3

  Marjolein (vrijdag, 25 mei 2018 12:59)

  Wat een super goede en leerzame mindful cycling cursus! Een trainer die luistert en je goede raad geeft. Door deze ervaring heb ik mezelf weer anders leren kennen en kan ik de ademtechnieken op vele manieren en tijdens vele gelegenheden toepassen. Na deze cursus heb ik de fietselfstedentocht (235 km fietsen op 1 dag) uitgefietst, voor de tweede keer en wat een verschil met vorig jaar. Al vanaf het begin heb ik genoten van de fietstocht door mindful te zijn en de technieken die ik geleerd had toe te passen. De ademhalingstechniek heb ik vooral tegen de wind in goed kunnen gebruiken waardoor het voor mij veel beter te doen was. Wat een verschil want vorig jaar had ik het toen al bijna opgegeven en nu kon ik zelfs tijdens het afzien ook nog genieten van wat er om me heen te zien was.
  Een echte aanrader voor iedereen...beginner maar ook de ervaren fietser kan er heel veel van opsteken en gaat zeker met een heel ander gevoel de fiets op.
  Laat ik ook niet vergeten te zeggen dat deze technieken niet alleen op de fiets van toepassing zijn maar ook met andere dagelijkse dingen.
  Al met al kan ik zeggen: TOP en dank je wel Eveline Bremmer voor deze fijne lessen!!!!

 • #2

  Wim Snel (dinsdag, 27 maart 2018 11:09)

  Deze verkorte clinic (1 dag) heb ik niet zozeer gevolgd voor de "Mindful" maar meer voor de "pleister op de mond" . Dat laatste werd mooi opgebouwd met verschillende ademhalingsoefeningen en duidelijke uitleg tot de uiteindelijke "climax" . Het daadwerkelijk fietsen met een pleister op de mond "bergop" was voor mij goed te doen en ga ik zeker in praktijk brengen tijdens mijn fietstrainingen.
  Hoewel neusademhaling moeilijker lijkt te gaan, voelen de benen toch goed of misschien wel beter aan!
  Nu maar eens kijken hoe lang ik dit volhoud!

 • #1

  Willeke (dinsdag, 27 maart 2018 09:41)

  De workshop mindful cycling was erg leuk en leerzaam, grappig om te merken wat de verschillende soorten ademhaling met je doen op de fiets. Eveline legt het allemaal duidelijk uit en het was gelukkig niet 'zweverig'.

Commentaren: 10 (Discussie gesloten)
 • #10

  Monica (maandag, 29 november 2021 16:48)

  In Ridderkerk de mindfull cycling cursus van Peter mogen volgen. Fijne en laagdrempelige manier om weer op de fiets te stappen en op een andere manier: leren bewust worden van ademhaling en omgeving. Werkt ook door op andere vlakken zoals gewoon een wandeling in het park. Op de wielren fiets nieuwe technieken geleerd om comfortabel en zeker op de fiets te zitten. Bedankt!

 • #9

  Wik (maandag, 01 november 2021)

  Met Peter vd Hoek MF Cycling cursus gedaan, was leerzaam, leuk en goed georganiseerd.
  De behandelde ademhalingstechnieken en lichaam oefeningen zijn waardevol.
  Op naar de vervolg cursus!
  Bedankt Peter

 • #8

  Ingrid Prent (zondag, 12 januari 2020 08:37)

  Gisteren een clinic Mindful Cycling van Eveline gehad. Een aanrader voor als je kennis wilt maken met de voordelen van fietsen, ademhalingstechnieken en mindfulness. Dankjewel Eveline!

 • #7

  Sheila Bijtenhoorn (zondag, 29 september 2019 14:48)

  Motiverend, inspirerend, leerzaam, en gezellig zijn de woorden die passen bij de mindful cycling clinic waaraan ik op 28 september heb deelgenomen op de Utrechtse heuvelrug. Via de Santos Facebookgroep in contact gekomen met Eveline Bremmer-Heijmeriks. Een leuke stoere dame die o.a. een solofietstocht naar de Noordkaap heeft genaakt en nu mindful cycling trainingen verzorgd. Een poos geleden al mij hiervoor aangemeld en vanmorgen was dan de eenmalige proefclinic. Best spannend bij aankomst want de groep bestond, naast Eveline, uit 4 getrainde wielrenners die naast lichte racefietsen ook lijfelijk een stuk lichter waren. Gelukkig rijdt mijn roze “Santoslimo” natuurlijk super en ging het zeker niet over snelheid vandaag.
  Sommige stukken gingen op sneller tempo dan ik gewend ben maar kon ik aardig bijhouden (ze gingen sowieso niet voluit). Door de goede opbouw, heldere uitleg, mooie omgeving, geluk met het droge weer en diverse oefeningen waarbij ieder zijn eigen grenzen tegen kon komen (veel ademtechniek) was het voor iedere deelnemer een geslaagde ochtend. (Als laatste oefening met tape op je mond en alleen met neusademhaling de heuvel weer op. Tegenliggers keken een beetje verbaasd, hahaha ) Smaakt naar meer maar eerst maar weer in de regelmaat met sporten en conditie opbouwen. �‍♀️

 • #6

  sandra cornelissen (zaterdag, 24 november 2018 20:14)

  Vanwege de kou heb ik privé les gekregen van Rino.
  Ik heb genoten en geleerd hoe de mindfulness gedachten te gebruiken is op de fiets. Nu veel oefenen.
  Ik hoop echt dat het lukt om volgend jaar een vrijdagfiets - mindfulness - avond te organiseren.
  Misschien zelfs een optie om een weekend te organiseren. ;-)
  Ga zo door en je gaat me zeker nog vaker tegen komen.

 • #5

  Marian (vrijdag, 21 september 2018 10:46)

  Woensdag 11-9 deelgenomen aan de mindful cycling clinic in Montferland.
  Wauw, wat een bijzonder prettige ochtend was het! Ik vond je erg prettig in de omgang, je wist mij goed op mijn gemak te stellen en gaf daarbij goeie tips t.a.v. het wielrennen. De neusademhaling ga ik zeker vaker inzetten evenals de tips om nog meer te genieten tijdens het fietsen. Ik raad mijn fietsvrienden dan ook aan om eens bij Ans langs te gaan in het mooie Montferland.
  groet,
  Marian

 • #4

  Inge Goris (woensdag, 11 juli 2018 20:45)

  Vrijdag 6 juli de clinic gevolgd. Na verschillende AH technieken bewust toegepast te hebben was het prettig te merken dat de neusademhaling écht verschil maakt, ook op een klimmetje. Fijn om even 'anders' op de fiets te zitten, nóg bewuster te genieten, te starten en af te ronden. Dank Ans, voor de prettige benadering!

  Groet, Inge

 • #3

  Arnold van der Kaaij (woensdag, 02 mei 2018 22:31)

  21 april de Clinic gevolgd bij Reno Jansen in Hoogland. Zeer enthousiaste instructeur die het gedachtengoed van Mindful Cycling goed over weet te brengen en de mensen weet te enthousiasmeren. Ik was vooral verbaasd door de verschillende ademhalingen die je tot je beschikking hebt en hoe de volledige neus ademhaling je dwingt om meer Mindful te fietsen. Al met al een erg leuke Clinic om te doen en een aanrader voor iedereen die ook voor de ontspanning fietst.

 • #2

  Huub (maandag, 22 januari 2018 22:16)

  Als echte doortrapper was ik wat sceptisch. De Mindfull cycling clinic van Ans was een echte eten opener.
  Ze liet je verschillende technieken ervaren. En een yoga warming up en cooldown laten je met beide voeten op de grond staan. Ik ga door voor de cursus. Benieuwd hoe ik op een gezonde manier nog meer plezier aan het fietsen kan beleven.

 • #1

  Marco de Swart (woensdag, 08 november 2017 14:03)

  Afgelopen zaterdag deelgenomen aan een leuke introductie in mindful cycling door Marieke van Altena! Maakt nieuwsgierig naar de volledige cursus.