5-weekse cursus voor mountainbikers en wielrenners

De Mindful Cycling cursus heeft als doel om jou beter te laten ademen, zodat je gemakkelijker en beter leert fietsen. Met als uiteindelijk het belangrijkste resultaat: "MEER ENERGIE".

 

De cursus is zo opgezet dat zowel de beginnende als gevorderde fietser kan meedoen. De cursus is gericht op mountainbikers en op wielrenners. Op een gravelbike ben je natuurlijk ook welkom. Dan kun je aansluiten bij een cursus op de weg of in het bos.

 

Voorbeeld van een cursusdag:

09:30 uur: Starten met rustig in fietsen

09:45 uur: Ademhalingstechnieken en Core Stability/yoga oefeningen

10:00 uur: Beter leren fietsen, fietsen als beleving, beter leren voelen

10:20 uur: Cycling kern training specifiek gericht op diverse mindfulness en ademhalingstechnieken

10:45 uur: Cooling down en Body-Scan

11:00 uur: Einde cursusdag

 

Tijdens de cursus behandelen we:

  • Fietstechniek; houding, schakelen, wegsignalen, wendbaarheid, klimmen, afdalen, bochten rijden en nog veel meer. Alles op zo'n manier dat het ook voor de gevorderde fietser nieuwe inzichten geeft;
  • Neusademhaling; hoe kun je meer uit het fietsen halen met een betere ademhaling;
  • Mindfulness; hoe leer je om meer aanwezig te zijn in het 'NU' en kun je mindful sporten en leven. 

Resultaat

Meer energie door een betere ademhaling, betere focus, makkelijker fietsen, beter te ontspannen.

Je fietscarrière krijgt een nieuwe impuls door alle technieken die je leert.  

 

Kosten

Een cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur (€129,00 p/p). Ben je nog aan het onderzoeken of deze cursus iets voor jou is, dan hebben wij de mooie mogelijkheid voor jou om de eerste keer van een startende cursus als proefles mee te doen. Voldoet het niet aan je verwachting, betaal je € 19,- voor de proefles en ontvang je het resterende bedrag terug. 

 

Een instructeur kan er ook voor kiezen om de 5-weekse cursus in 3 of 4 weken te geven. De inhoud blijft hetzelfde, maar de duur van het cursusmoment wordt dan langer. 

 

De cursus is geschikt voor de beginnende en gevorderde fietser. Het is echt een cursus. We doen veel oefeningen op de fiets en rijden geen lange afstanden. Deze cursus is geschikt voor Mountainbikers, wielrenners en gravelbikers. We fietsen in het bos of op de weg. 

 

Cursusaanbod

 

Klik voor het cursusaanbod in Nederland en België op deze link

 

Mindful Cycling is het zusje van Mindful Run en is vanaf het najaar 2017 actief in heel Nederland. Het Mindful Cycling concept is ontwikkeld door Dianne Schutmaat en Martijn Mensink, eigenaren Mindful Run Nederland. Volgens dit concept zijn in Nederland en België ruim 200 gecertificeerde Mindful Run® en Mindful Cycling instructeurs actief die de 5-weekse Mindful Run, Mindful Walk of Mindful Cycling cursus verzorgen. In 2017 is Mindful Run begonnen dit concept te vertalen naar het fietsen, gezien Dianne en Martijn naast het hardlopen tevens een wielerhart hebben. Hierdoor is het vanaf medio 2017 ook mogelijk om in je eigen omgeving de 5-weekse Mindful Cycling cursus te volgen.

 

Klantervaringen

Wil je graag weten hoe onze klanten de Mindful Cycling Cursus ervaren hebben? Lees dan een onze reviews.

 

Aanmelden

Als je interesse hebt in deelname aan een cursus, maar er zit nog geen instructeur bij jou in de buurt, dan kun je dit alvast via het onderstaande formulier kenbaar maken. Wie weet wil er een instructeur bij jou in de buurt een cursus of clinic verzorgen. Laat je gegevens achter en je ontvangt binnen twee werkdagen een bericht van Mindful Run Nederland, waar deze mail binnen komt.