Wielrennen

Hoe zadelpijn te voorkomen: Tips voor comfortabel wielrennen
Wielrennen is een fantastische sport - het biedt een geweldige workout, de kans om de natuur te verkennen en een gevoel van vrijheid op de open weg. Maar zelfs de meest doorgewinterde wielrenners zullen toegeven dat zadelpijn een vervelende bijwerking kan zijn. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige stappen die je kunt nemen om dit ongemak te verminderen en je ritten zo comfortabel mogelijk te maken. Hier zijn enkele tips om zadelpijn tijdens het wielrennen te voorkomen:

De Schoonheid van het Achterblijven: Waarom Langzaam Zijn in het Wielrennen er Niet Toe Doet
In het bruisende peloton van het wielrennen draait alles om snelheid, competitie en het behalen van de beste resultaten. Het is een wereld waarin alleen de sterksten kunnen overleven, en waar het vermogen om mee te kunnen komen van cruciaal belang is. Maar wat als je jezelf keer op keer merkt achterblijvend, niet in staat om het tempo bij te houden en de verwachtingen waar te maken?

Opzien tegen een beklimming op de racefiets: "Een persoonlijke strijd op twee wielen"
Als fervente wielrenner ken je het gevoel vast wel. Je hebt een mooie route gepland, het weer lijkt perfect, maar er is één obstakel dat je nerveus maakt: een steile beklimming. Of het nu een beruchte bergpas is of gewoon een flinke heuvel, soms zien we op tegen die uitdaging op twee wielen. Laten we eens kijken naar de herkenbare emoties en gedachten die door ons hoofd spoken wanneer we geconfronteerd worden met deze beproeving. Lees verder........

De beste tips voor klimmen en afdalen op de racefiets
De beste tips van Mindful Cycling Nederland voor klimmen en afdalen op de racefiets. Lees hier het blog en schrijf je in voor de klim en daal clinic op 1 juli 2023.

De nadelen van Strava
Wielrennen is een sport die veel gezondheidsvoordelen biedt. Het verbrandt calorieën, verbetert de cardiovasculaire gezondheid, versterkt de spieren en kan helpen bij stressvermindering. Echter, wanneer je tijdens het wielrennen alleen maar bezig bent met prestatie en je persoonlijke records op Strava kan dit leiden tot een aantal gezondheidsrisico's.

10 tips om te starten met wielrennen
Wil jij starten met wielrennen. Lees dan dit blog van Mindful Cycling met 10 tips om te starten met wielrennen.