Hoe ik mijn angst overwon na een val van mijn fiets en waarom Mindful Cycling de sleutel was

Hey fietsliefhebbers!

 

Vandaag wil ik het hebben over een onderwerp waar we waarschijnlijk allemaal wel eens mee te maken hebben gehad: angst na een val van de racefiets, gravelbike of mountainbike. Het kan behoorlijk beangstigend zijn om weer op de fiets te stappen na zo'n incident, maar ik ontdekte een geweldige manier om mijn angst te overwinnen: Mindful Cycling.

 

Een tijdje geleden maakte ik een flinke smakkerd tijdens een afdaling op mijn geliefde mountainbike. Mijn lichaam was ongedeerd, maar mijn zelfvertrouwen was flink geknakt. Elke keer als ik aan fietsen dacht, voelde ik de angst in mijn buik. Gelukkig kwam ik al snel in aanraking met Mindful Cycling, en dat bleek een doorbraak te zijn.

 

Mindful Cycling draait niet alleen om de technische aspecten van fietsen, maar ook om de psychologische en emotionele kant ervan. Het gaat om bewustzijn, ademhaling en het loslaten van angstige gedachten. De website www.mindfulcycling.nl bood de perfecte bron van informatie en bracht me in contact met een wereld van mogelijkheden om mijn angst te overwinnen.

 

Waarom Mindful Cycling?

Mindful Cycling gaat verder dan alleen het fysieke aspect van het fietsen. Het leert je om in het moment te zijn, je bewust te worden van je ademhaling en gedachten, en je angsten los te laten. Dit is precies wat ik nodig had na mijn val. De gedachte aan opnieuw fietsen maakte me zenuwachtig, maar Mindful Cycling gaf me tools om met die angst om te gaan.

 

Een van de grootste voordelen van Mindful Cycling is de focus op ademhaling. Door diep en rustig te ademen, kalmeer je niet alleen je lichaam, maar ook je geest. Het helpt je om in het moment te blijven en niet overweldigd te raken door angstige gedachten. En natuurlijk aandacht voor een juiste fietstechniek. Dat samen was de sleutel om mijn angst te overwinnen.

 

Bijwonen van een Mindful Cycling clinic

Na het verkennen van de website van Mindful Cycling besloot ik me in te schrijven voor een clinic. De ervaren instructeurs begrepen mijn angst en werkten met me aan mindfulness oefeningen specifiek gericht op fietsen. Samen met andere deelnemers deelden we onze ervaringen en leerden we van elkaar.

 

Tijdens de clinic kregen we praktische tips over het verbeteren van onze fietstechniek en het omgaan met angst. Het was geweldig om te ontdekken dat ik niet de enige was die met deze gevoelens worstelde. Samen werkten we aan het opbouwen van zelfvertrouwen en het genieten van het fietsen zonder angst.

 

Het resultaat: Minder angst, meer plezier

Na de Mindful Cycling clinic merkte ik al snel een verandering in mijn houding. De angst die me eerder verlamde, begon langzaam te vervagen. Door bewust te zijn van mijn ademhaling en gedachten kon ik de controle terugnemen. En de geleerde technieken hielpen me om gemakkelijker te fietsen. Ik begon opnieuw plezier te vinden in het fietsen en stapte vol vertrouwen weer op mijn mountainbike.

 

Dus, als je jezelf ooit hebt betrapt op het vermijden van je fiets na een val, overweeg dan eens de kracht van Mindful Cycling. Check zeker www.mindfulcycling.nl voor meer informatie en ontdek hoe mindfulness je kan helpen om angst te overwinnen en weer volop te genieten van je tijd op de fiets.

 

Happy cycling! 🚴‍♂️

 

Bekijk ook eens onze agenda met cursussen en clinics