Mindful Cycling = Mind Vullen

Gisteren, zondagochtend, eindelijk weer eens afgesproken met collega Mindful Cycling trainer Peter. Om samen een mooie 'gravelride' te ondernemen en weer te gaan 'mind vullen'. Samen op de fiets genieten van een afwisselend natuurschoon en dito ondergrond, onder behoorlijk frisse en zonnige omstandigheden. En natuurlijk hebben we het dan over Mindful Cycling, we zijn tenslotte allebei trainers en we kennen de krachtige tools ervan. We waren echt aan het 'Mind Vullen'. Maar hoe we ook ons best doen om dit in het westen van ons land van de grond te krijgen. Het lijkt maar niet te willen lukken om het onder aandacht van het fietsend publiek te krijgen. Daar waar het met Mindful Walk, Run en Power Walk veel beter lukt, staan fietsers er minder voor 'open' lijkt het ? Terwijl als je eenmaal de krachtige tools hebt mogen ervaren en leert te gebruiken in zowel je dagelijks leven als 'trainingen'. Je nóg meer kunt GENIETEN, meer rust, meer energie, meer bewustwording gaat ervaren van wat en hoe je iets doet. Zijn fietsers dan misschien te nuchter en 'bang' dat het zweverig is. En je dit ten overstaande van je fietsmaatjes misschien niet durft te uiten, dat je dit eigenlijk tóch wel interessant vindt om eens te gaan ervaren ?

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Of zou het dan misschien komen dat wandelaars, joggers, hardlopers misschien meer 'down to earth' zijn ? Met elke stap die zij immers zetten zijn ze echt in contact met de grond, de energie die hiervan uitgaat komt terug naar het lichaam. Om vervolgens weer deels gebruikt te kunnen worden voor een volgende stap, om de omgeving in je op te nemen (ruiken, zien, voelen, horen). En dan in combinatie met een goede, gezonde en rustige neusademhaling kun je meer rust en ontspanning gaan ervaren. En nog veel meer genieten van de korte of lange momenten van 'buiten zijn'. En deze goede, gezonde en rustige neusademhaling kun je eenvoudig trainen. Als trainers weten wij inmiddels zelf al lang hoe sterk en krachtig de methode is. En laten wij je heel graag hiermee kennismaken, tijdens een clinic of cursus.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Uit eigen ervaringen kan ik alleen maar zeggen dat het óók voor sporters een eyeopener kan zijn. Mijn eigen, soms op prestatie gerichte trainingen en wedstrijden, ben ik op een heel andere manier gaan beleven en ervaren. Ik kan er steeds méér van genieten, zonder dat de 'einduitslag' als doorslaggevende factor bovenaan komt te staan.

Maar, wie weet - is de huidige tijd waarin we anders werken en leven- wel aanleiding om het toch eens te gaan proberen ? En te kijken welke voordelen je het kan en gaat brengen om je huidige koers eens te gaan wijzigen.

Mindful Cycling = Mind vullen = Fun !

Jeffrie Janssen

Reactie schrijven

Commentaren: 0