Mindful Cycling Clinic - Klimmen en afdalen (wielrennen)

In deze Klim clinic van Mindful Cycling leer je de basistechnieken van het klimmen en afdalen. Dit leren we je middels mindfulness technieken waardoor jij goed leert voelen hoe je het gemakkelijkste klimt zonder teveel energie te verliezen en het meest ontspannen afdaalt. Een combinatie van techniek, mindfulness oefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspannen op de fiets. Voor deze clinic heb je een racefiets nodig. Op de persoonlijke pagina van de Mindful Cycling instructeur kun je vinden of en wanneer deze clinic aangeboden wordt. 

 

Duur en inhoud

Een clinic duurt meestal 2,5 uur. We starten met een korte uitleg en enkele ademhalingstesten. Daarna volgt een uitgebreide clinic waarin we diverse technieken toepassen tijdens het klimmen en afdalen op de racefiets.

  • Bewustwording van de ademhaling tijdens het klimmen, 
  • trapfrequentie,
  • schakelen,
  • remmen,
  • bochten nemen 
  • en nog veel meer tips komen aan bod.

Mini toertocht

De geleerde technieken gaan we toepassen tijdens een mooie mini toertocht. De duur van deze tocht stemmen we af op het niveau van de groep. Tijdens de tocht komen verschillende oefeningen aan bod. Het gaat tijdens deze tocht niet om de snelheid of de afstand. De bedoeling is dat iedereen kan meedoen en de technieken leert toepassen. 

 

Voorbeeld van het programma*:

10:00 uur - 10.30 uur: start van de clinic onder het genot van een kopje koffie/thee en diverse ademhalingstesten.

10.30 uur - 12.30 uur: Clinic incl. ontspannen toertocht.

 

* Tijden kunnen afwijken. De instructeur bepaalt zelf wanneer en hoe laat hij/zij een clinic organiseert. Kijk hiervoor op de pagina van de instructeur van jouw keuze welke cursussen en clinics hij/zij aanbiedt. Staat de clinic niet vermeld bij de instructeur, dan kun je een verzoek aanvragen voor deze clinic. 

   

De totale kosten voor deze geheel verzorgde ochtend bedragen 60 euro p/p. (incl. koffie/thee bij aankomst), minimaal 4 deelnemers. Soms zijn de kosten hoger als het programma afwijkt van bovenstaande, bijvoorbeeld met een lunch inclusief of een langere duur van de clinic.

 

Wil je graag een privé clinic (max 3 personen), vraag dan naar de mogelijkheden.

 

Aanmelden kan rechtstreeks bij de Mindful Cycling instructeur. Heb je een andere vraag of kun je iets niet vinden op onze website, stel dan je vraag via onderstaand formulier. Dit formulier komt binnen bij Mindful Cycling Nederland.