Mindful Cycling Clinic - Yoga en Meditatie

Kun jij wel wat minder stress in je leven gebruiken of meer balans? Wil jij graag leren welke yoga oefeningen goed zijn voor fietsers? Wil jij weten hoe je meditatie technieken toe kunt passen tijdens het fietsen?  Dan is deze clinic iets voor jou. 

 

In deze Mindful Cycling clinic leer je hoe je yoga en meditatie kunt combineren met fietsen voor minder stress en meer energie. Voor de clinic heb je een gewone fiets, een mountainbike of racefiets nodig. Op de persoonlijke pagina van de Mindful Cycling instructeur staat vermeld voor welke doelgroep de clinic geschikt is. 

 

Een clinic duurt 2,5 uur. We starten met een korte uitleg en enkele ademhalingstesten. Daarna volgt een uitgebreide clinic waarin we gaan fietsen in combinatie met mindfulness- en yoga-oefeningen. Yoga voor fietsers, meditaties, mantra's en ontspannen fietsen komen aan bod.

 

Speciaal aan deze clinic zijn de diverse yoga en mindfulness oefeningen en het fietsen in het 'nu'. Het rekken van de spieren die je intensief gebruikt tijdens het fietsen, zoals je hamstrings en quadriceps, bevordert je herstel, voorkomt blessures en verbetert je performance. Ook het rekken van je nek, schouders en rug is belangrijk, omdat je op de fiets langdurig in een voorovergebogen positie zit.  Met yoga en meditaties kun je de ademhaling en hartslag onder controle kunt krijgen, waardoor je uiteindelijk beter presteert op de fiets. Yoga en meditatie is goed voor lichaam en geest.

 

De technieken gaan we toepassen in een mooie toertocht. De duur van deze tocht stemmen we af op het niveau van de groep. Tijdens de tocht komen verschillende mindfulness-, yoga- en ademhalingsoefeningen aan bod. Het gaat tijdens deze tocht niet om de snelheid of de afstand. De bedoeling is dat iedereen kan meedoen. 

 

Voorbeeld van het programma*:

10:00 uur - 10.30 uur: start van de clinic onder het genot van een kopje koffie

10.30 uur - 12.30 uur: Clinic incl. ontspannen toertocht

 

* Tijden kunnen afwijken. De instructeur bepaalt zelf wanneer en hoe laat hij/zij een clinic organiseert. Kijk hiervoor op de pagina van de instructeur van jouw keuze welke cursussen en clinics hij/zij aanbiedt. 

   

Wil je graag een privé clinic (max 3 personen), vraag dan naar de mogelijkheden.

 

Aanmelden kan rechtstreeks bij de Mindful Cycling instructeur. Heb je een andere vraag of kun je iets niet vinden op onze website, stel dan je vraag via onderstaand formulier. Dit formulier komt binnen bij Mindful Cycling Nederland.