Mindful Cycling Clinic - Fietstechniek

Voel jij je nog wat onzeker op de fiets? Begin je net met fietsen en wil je leren sturen, schakelen, klimmen, afdalen? Of fiets je al langer, maar ben je benieuwd of je nog iets aan je fietshouding en techniek kunt verbeteren? Deze Mindful Cycling clinic leert je de basistechnieken van het fietsen. En omdat je dit leert middels mindfulness oefeningen zul je de technieken niet snel vergeten. We laten je namelijk voelen en ervaren. Voor de clinic heb je een gewone fiets, een mountainbike of racefiets nodig. Op de persoonlijke pagina van de Mindful Cycling instructeur staat vermeld voor welke doelgroep de clinic geschikt is. 

 

Een clinic duurt 2,5 uur. We starten met een korte uitleg en enkele ademhalingstesten. Daarna volgt een uitgebreide clinic waarin we tijdens het fietsen meer leren over de basistechnieken van het fietsen door middel van mindfulness oefeningen. 

 

Speciaal aan deze clinic is het fietsen in het 'nu'. Door ontspannen en energiezuinig te fietsen is het mogelijk om een stuk efficiënter met je energie om te gaan. De technieken gaan we toepassen in een mooie toertocht. De duur van deze tocht stemmen we af op het niveau van de groep. Het gaat tijdens deze tocht niet om de snelheid of de afstand. De bedoeling is dat iedereen kan meedoen. 

 

Voorbeeld van het programma*:

10:00 uur - 10.30 uur: start van de clinic onder het genot van een kopje koffie

10.30 uur - 12.30 uur: Clinic incl. ontspannen toertocht

 

* Tijden kunnen afwijken. De instructeur bepaalt zelf wanneer en hoe laat hij/zij een clinic organiseert. Kijk hiervoor op de pagina van de instructeur van jouw keuze welke cursussen en clinics hij/zij aanbiedt. 

 

Wil je graag een privé clinic (max 3 personen), vraag dan naar de mogelijkheden. 

 

Aanmelden kan rechtstreeks bij de Mindful Cycling instructeur. Heb je een andere vraag of kun je iets niet vinden op onze website, stel dan je vraag via onderstaand formulier. Dit formulier komt binnen bij Mindful Cycling Nederland.