Mindful Cycling Clinic - Fietsen zonder prestatiedruk

Leg jij jezelf vaak prestatiedoelen op? Is je ronde niet geslaagd als je een gemiddelde snelheid niet behaald hebt? Is het belangrijk dat je een x aantal kilometers fietst? Vind je van jezelf dat je niet goed genoeg bent om in een groep te fietsen? Durf je niet alleen te fietsen? Of heb je een andere overtuiging waarin je jezelf beperkt en wil je die graag omzetten? Dan is deze Mindful Cycling clinic iets voor jou.

 

In ons hoofd kunnen we allerlei gedachten hebben die ons belemmeren. In deze clinic van 2,5 uur leer ik je hoe je mindfulness toe kunt passen, zodat deze gedachten je niet meer in de weg staan. Op de persoonlijke pagina van de Mindful Cycling instructeur staat vermeld voor welke doelgroep de clinic geschikt is. 

 

Een clinic duurt 2,5 uur. We starten met een korte uitleg en enkele ademhalingstesten. Daarna volgt een uitgebreide clinic waarin we gaan fietsen in combinatie met verschillende mindfulness oefeningen. 

 

Speciaal aan deze clinic zijn de oefeningen die jou helpen om beperkende gedachten om te zetten in helpende gedachten, zodat jij met veel plezier op je fiets stapt. Diverse mindfulnesstechnieken en fietsen in het 'nu' komen aan bod. Door middel van mindfulness heel je lichaam en geest. De technieken gaan we toepassen in een mooie toertocht. De duur van deze tocht stemmen we af op het niveau van de groep. Tijdens de tocht komen verschillende mindfulness-, yoga- en ademhalingsoefeningen aan bod. Het gaat tijdens deze tocht niet om de snelheid of de afstand. De bedoeling is dat iedereen kan meedoen. 

 

Voorbeeld van het programma*:

10:00 uur - 10.30 uur: start van de clinic onder het genot van een kopje koffie

10.30 uur - 12.30 uur: Clinic incl. ontspannen toertocht

 

* Tijden kunnen afwijken. De instructeur bepaalt zelf wanneer en hoe laat hij/zij een clinic organiseert. Kijk hiervoor op de pagina van de instructeur van jouw keuze welke cursussen en clinics hij/zij aanbiedt. 

   

Wil je graag een privé clinic (max 3 personen), vraag dan naar de mogelijkheden. 

 

Aanmelden kan rechtstreeks bij de Mindful Cycling instructeur. Heb je een andere vraag of kun je iets niet vinden op onze website, stel dan je vraag via onderstaand formulier. Dit formulier komt binnen bij Mindful Cycling Nederland.