Mindful Cycling Clinic - De kracht van ademhalen

Wist jij dat ongeveer 80% van alle nederlanders verkeerd ademt? Ben jij je ervan bewust welk effect een gezonde ademhaling op jouw sportprestaties heeft? En wat is dan een goede ademhaling?

 

In deze Mindful Cycling clinic leer je waarom een gezonde ademhaling belangrijk is voor jouw stress niveau, gezondheid en/of sportprestaties. Voor de clinic heb je een gewone fiets, een mountainbike of racefiets nodig. Op de persoonlijke pagina van de Mindful Cycling instructeur staat vermeld voor welke doelgroep de clinic geschikt is. 

 

Een clinic duurt 2,5 uur. We starten met een korte uitleg en enkele ademhalingstesten. Daarna volgt een uitgebreide clinic waarin we gaan fietsen in combinatie met verschillende ademhalingstechnieken. Effectief ademhalen tijdens het wielrennen, bewustwording van de ademhaling en de omgeving en diverse tips komen aan bod.

 

Speciaal aan deze clinic zijn de diverse ademhalingstechnieken en het fietsen in het 'nu'. Door middel van een goede ademhaling is het mogelijk om een stuk efficiënter met je energie om te gaan. De technieken gaan we toepassen in een mooie toertocht. De duur van deze tocht stemmen we af op het niveau van de groep. Tijdens de tocht komen verschillende mindfulness- en ademhalingsoefeningen aan bod. Het gaat tijdens deze tocht niet om de snelheid of de afstand. De bedoeling is dat iedereen kan meedoen. 

 

Voorbeeld van het programma*:

10:00 uur - 10.30 uur: start van de clinic onder het genot van een kopje koffie

10.30 uur - 12.30 uur: Clinic incl. ontspannen toertocht

 

* Tijden kunnen afwijken. De instructeur bepaalt zelf wanneer en hoe laat hij/zij een clinic organiseert. Kijk hiervoor op de pagina van de instructeur van jouw keuze welke cursussen en clinics hij/zij aanbiedt. 

   

De totale kosten voor deze geheel verzorgde ochtend bedragen 60 euro p/p. (incl. koffie/thee bij aankomst), minimaal 4 deelnemers. Wil je graag een privé clinic (max 3 personen), vraag dan naar de mogelijkheden.

 

Aanmelden kan rechtstreeks bij de Mindful Cycling instructeur. Heb je een andere vraag of kun je iets niet vinden op onze website, stel dan je vraag via onderstaand formulier. Dit formulier komt binnen bij Mindful Cycling Nederland.